Over het keurmerk

Keurmerk

Toegankelijkheid in Nederland

Helaas is de toegankelijkheid van gebouwen en evenementen in Nederland nog niet altijd in orde. Het komt regelmatig voor dat de hellingbaan gevaarlijk is, te steil is, een winkel alleen bereikbaar is via een trap, de deur niet breed genoeg is. Om hier iets aan te doen, hebben wij in 2016 het Keurmerk Toegankelijkheid Gehandicapten geregistreerd.

KTG-Solutions inventariseert, rapporteert, adviseert en ondersteunt u bij het nemen van simpele en kostenefficiënte maatregelen die adequate rolstoel toegankelijkheid realiseren zodat alle bezoekers en gasten zich welkom én veilig voelen.

De afgelopen jaren hebben wij al diverse bedrijven geholpen met de controle van de toegankelijkheid van hun pand of evenement. Het Keurmerk Toegankelijkheid Gehandicapten is aan deze bedrijven toegekend en wordt ieder jaar na een korte controle en iedere 2 jaar na een uitvoerige controle verlengd.

De controle

Tijdens de inventarisatie en inspectie van uw gebouw of evenement controleren wij de toegankelijkheid en uitgankelijkheid voor de zelfstandige rolstoelgebruiker en personen die minder zelfredzaam zijn, zoals mensen die met een scootmobiel of rollator lopen. Wij inspecteren en controleren volgens diverse punten:

● De regelgeving over rolstoel toegankelijkheid in het Bouwbesluit.
● De criteria voor het certificaat Woonkeur of ITS-keurmerk.
● De expertise vanuit hun professionele achtergrond.
● De persoonlijke ervaring want alle inspecteurs zijn ervaringsdeskundigen.

Wat krijgt u na inspectie en goedkeuring?

Wanneer uw gebouw, winkel, accommodatie of evenementenlocatie na onze inspectie is goedgekeurd, ontvangt u:

● Het Keurmerk Toegankelijkheid Gehandicapten
● Toekenning en pictogram of uw bedrijf toegankelijk is voor mensen die afhankelijk zijn van de rolstoel of voor mensen die in een rolstoel zitten, maar nog wel korte afstanden kunnen lopen.
● Het certificaat die u op een zichtbare plaats kunt ophangen en waarmee u aantoont dat u voldoet aan het Keurmerk
● Vermelding op de website van KTG-Solutions bij de “Bedrijven met het Keurmerk Toegankelijkheid Gehandicapten”
● Vermelding op onze social media bedrijfspagina’s op Facebook en LinkedIn.

Flexibel en Op Maat

Onze aanpak is flexibel en op uw wensen afgestemd. KTG-Solutions is gewend in uiteenlopende situaties en voor de meest uitdagende problemen een oplossing te vinden. KTG-Solutions brengt rolstoel toegankelijkheid terug tot een onderwerp dat u kansen en ruimte biedt. Wij streven naar oplossingen die meer opleveren dan u verwacht zodat u naast het realiseren van de rolstoel toegankelijkheid de toegevoegde waarde ervaart in uw organisatie. U wilt niet alleen de schijn ophouden door de regels te volgen, maar uw rolstoelgebonden bezoekers ook écht welkom kunnen heten.

Het ondernemerschap van KTG-Solutions zorgt voor een pragmatische aanpak zodat kostenefficiënt wordt gewerkt. Onze kracht is een scherpe analyse in combinatie met hoge mate van creativiteit. Wanneer u voldoet aan ons keurmerk kunt u een groei van 12% in bezoekers of gasten verwachten.

Wilt u weten wat KTG-Solutions voor u kan betekenen? Wij maken graag een afspraak om de mogelijkheden met u te bespreken.

Contact

Neem contact met ons op voor vragen, advies en ondersteuning om uw gebouw, evenement of locatie veiliger te maken voor iedereen. 

Zodat iedereen overal Veilig kan Vluchten